IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хилари Клинтън похарчи 19 млн. долара за предизборната си кампания

Бившият държавен секретар на САЩ се бори за номинация да бъде кандидатът за президент от Демократическата партия

12:56 | 16.07.15 г.
<p>
	Хилари Клинтън. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Хилари Клинтън. Снимка: Ройтерс

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е похарчила 19 млн. долара за последните три месеца в подготовката на кампанията си за кандидат за президент на страната. Данните са от декларацията й, подадена пред американските регулаторни органи, пише руската информационна агенция ТАСС.

За опита си за повторно влизане в Белия дом, но вече като президент, а не първа дама на САЩ, Клинтън е наела щаб от 343 души, които трябва да й помогнат за провеждането на кампанията.

Щабът на Клинтън е разположен в нюйоркския район Бруклин, но наетите служители са разпръснати в почти всички щати. Голяма част от изхарчените средства са именно свързани с наетите 343-ма служители, допълва ТАСС.

Според АР Клинтън, бореща се да бъде избрана за основен кандидат на Демократичната партия, е похарчила значително повече от другите кандидати в битката. Немалко средства тя е отделила за услуги на специалисти по цифрови технологии.

На 2 юли Клинтън съобщи, че е набрала 45 млн. долара от поддръжници за своята кампания. Кампанията за набиране на средствата започна през април малко след като Клинтън обяви своята кандидатура за президент на САЩ. 91% от средствата са набрани с преводи до 100 долара.

Проучвания, поръчани от CNN, показват, че най-голяма популярност сред всички кандидати за поста президент на САЩ имат Хилари Клинтън и бившият губернатор на Флорида Джеб Буш от Републиканците. Буш е син на 41-я президент на САЩ Джордж Буш и брат на 43-я президент Джордж У. Буш.

Хилари Клинтън за втори път атакува президентския пост. През 2008 година тя загуби на вътрешнопартийните избори от настоящия президент на САЩ Барак Обама. Той обаче вече изкара два мандата начело на страната и по закон няма право на повече кандидатури. Президентските избори са насрочени за есента на 2016 година. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още