IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Хотел Трансилвания 2" постави рекорд в Северна Америка

Лентата оглави боксофиса в САЩ и Канада, събирайки рекордната сума за септември в размер на 47,5 млн. долара

17:47 | 28.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Hotel Transylvania 2 Facebook page</em></p>

Снимка: Hotel Transylvania 2 Facebook page

“Хотел Трансилвания 2” оглави боксофиса в Северна Америка и постави рекорд за септември, събирайки рекордните 47,5 млн. долара, пише Wall Street Journal.

Лентата надхвърли очакванията на анализаторите и спечели повече от предшественика си “Хотел Трансилвания”, който събра 42,5 млн. долара през 2012 г. Рекордът, който постави той тогава, сега е подобрен от продължението на забавната анимация.

Детската продукция “Хотел Трансилвания 2” е озвучавана от редица звезди, сред които Адам Сандлър и Селена Гомез. Първият филм от поредицата успя да събере 148,3 млн. долара на вътрешния пазар и още 210 млн. долара в чужбина.

Другият дебют от този петък - “Обратно в играта”, в който участват Ан Хатауей и Робърт де Ниро, също се представи добре. Той се класира на второ място в списъка с най-гледаните филми в САЩ и Канада, генерирайки приходи в размер на 18,2 млн. долара.

“Лабиринтът: В обгорените гори” се класира на трета позиция. За две седмици по кината лентата е събрала 51,7 млн. долара.

Алпинисткият проект “Еверест” остана четвърти със своите 13 млн. долара приходи. От премиерата си досега той е генерирал 23,1 млн. долара.

Нискобюджетният филм на ужасите “Зеленият ад” не успя да привлече много киномани и събра 3,5 млн. долара. Той беше прожектиран само в 1500 кина, като част от специална кампания на Blumhouse Productions.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още