IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никой не успя да детронира "Бързи и яростни 7" от върха на боксофиса

Лентата остава най-гледаният филм през този уикенд в Северна Америка

16:42 | 27.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Fast &amp; Furious Facebook page</em></p>

Снимка: Fast & Furious Facebook page

Нищо не може да спре „Бързи и яростни 7“ по пътя към успеха, било то и Блейк Лайвли. Касовото продължение на поредицата отново зае първото място в бокс офис класацията в Северна Америка, генерирайки 18,2 млн. долара от билети.

Той е първият филм, който успява да се задържи на челна позиция в класацията четири поредни седмици след „Игрите на глада“, който постигна същото през 2012 г., предава Ройтерс.

„Бързи и яростни 7“ е един от едва 29-те филма, които могат да се похвалят с такова постижение. На щастливата серия от уикенди обаче най-вероятно ще се сложи край следващата седмица, когато според „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ ще генерира над 200 млн. долара от продажбата на билети в кината. Досега само на вътрешния си пазар „Бързи и яростни 7“ е събрал 320,5 млн. долара.

Въпреки че не успя да детронира „Бързи и яростни 7“ от първото място в боксофиса, романтичната драма с Блейк Лайвли „Вечната Аделайн“ спечели 13,4 млн. долара от прожекциите си в общо 2991 кина. Лентата, чиято продукция струва 30 млн. долара, се очакваше да събере 12 млн. долара през първия си уикенд.

Ревютата за „Вечната Аделайн“ бяха смесени, но все пак филмът успя да си осигури третото място в бокс офис класацията, привличайки предимно дами, които съставляват 75% от публиката му. 58% от закупилите билети за прожекциите му пък са над 25-годишни.

„Ченгето на мола 2“ остана на втора позиция в списъка на най-гледаните филми в Северна Америка, представяйки се по-добре от прогнозираното от анализаторите. Комедията е събрала 44 млн. долара досега, което е значително над бюджета ѝ от 30 млн. долара.

Анимационният хит „У дома“ остава на четвърта позиция със своите 8,4 млн. долара, като до момента е събрал 153,8 млн. долара. „Unfriended” се класира пети с резултат от 6,2 млн. долара. От премиерата си досега той е събрал общо 25,2 млн. долара.

"Ex Machina: Бог от машината“ също се нареди сред най-гледаните филми в Северна Америка и спечели 5,4 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още