IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time обяви борещите се с ебола за Личност на годината

До момента са регистрирани над 17 хил. случая на ебола

20:41 | 10.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Списание Time избра борещите се с ебола за Личност на годината.

Според списанието призът се присъжда на личност или група от хора, които, за добро или лошо, са имали най-голямо влияние в света и новините през последната година.

Откакто вирусът се разпространи в Западна Африка, лекарите, медицинските сестри, шофьорите на линейки и други играят и продължават да играят важна роля в борбата с ебола, пише CNBC.

До момента са регистрирани повече от 17 000 случая на ебола и повече от 6 000 смъртни случая.

Списанието разкри няколко версии на корицата на новия си брой, всяка от които изобразява човек, борещ се с ебола. Сред включените се нареждат оцелели след заразяване с вируса, медицински сестри, доброволци и екипи от спешна помощ.

По думите на редактора на Time Нанси Гибс правителствата не са подготвени да реагират на разпространението на болестта. Въпреки това множество лекари и медицински сестри, особено тези от Лекари без граници са откликнали и са работили заедно с местните екипи, пише Гибс.

„Ебола е война и предупреждение. Глобалната система на здравеопазването не е достатъчно силна, за да ни опази от едно инфекциозно заболяване и „ние“ означава всички, не само в най-далечните места, където това е една от много заплахи всеки ден“, допълва тя.

„Останалата част от света може да спи през нощта, защото група от мъже и жени е готова да стане и да се бори. За неуморните актове на смелост и милост, за осигуряването на време на света, за да си осигури защита, за рискуването, за жертвата и спасяването, борещите се с ебола са Личност на годината 2014“, посочва в текста си редакторът.

Борещите се с ебола бяха избрани пред личности като Тейлър Суифт, протестиращите от Фъргюсън и руския президент Владимир Путин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още