IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автономните коли ще облагодетелстват производителите на алкохол

Алкохолната индустрия ще получи допълнителни приходи в размер на близо 100 млн. долара годишно, твърди изследване на Morgan Stanley

15:43 | 04.08.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ако не ни се налага да шофираме, ще употребяваме повече алкохол. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ако не ни се налага да шофираме, ще употребяваме повече алкохол. Снимка: Ройтерс

Спрем ли да шофираме, ще започнем да пием повече алкохол. Толкова повече, че алкохолната индустрия ще получи тласък от допълнителни близо 100 млн. долара годишно, сочи изследване на Morgan Stanley, публикувано от Business Insider.

В световен мащаб алкохолната индустрия генерира приходи за около 1,5 трлн. долара годишно. С появата и популяризирането на автономните автомобили и споделения транспорт ще бъдат добавени 98 млн. долара годишно, очакват експертите. И то при положение, че шофьорите си поръчват по само едно допълнително питие на седмица.

"Споделеният транспорт и автономните коли ще позволят на хората да употребяват повече алкохол, тъй като няма да им се налага да шофират. Това със сигурност ще повиши темпа на растеж на пазара на алкохол", се казва в доклада на Morgan Stanley.

От тази тенденция ще се възползват най-вече производителите на луксозни бира и спиртни напитки, считат експертите.

Новите технологии за придвижване и услугите за споделен транспорт трябва да се отразят положително и на безопасността по пътищата.

Една от най-популярните компании за споделени пътувания - Uber, твърди, че благодарение на предлаганите от нея услуги са предотвратени най-малко 1800 катастрофи с пияни шофьори от 2012 година насам. Изследване на експерти от Оксфорд отрече да има връзка между използването на Uber и намаляването на катастрофите, но пък разкри, че цели 31% от фаталните инциденти на пътя в САЩ са причинени от нетрезвени водачи.

Още по темата - в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
tisia
преди 7 години
....автономните коли ще облагодетелстват ....,ами домашният робот прислужник,кого ще облаготетелства...според вас?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
...без да пили , нали тъй !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Hahoto
преди 7 години
Па друго си е автономна жена, вместо автономна кола... Хем ще те закара коги си се нажмулил, хем и друга работа ще свърши преди да те преспи... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още