IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Daimler купува 25% от мотоциклетите MV Agusta чрез AMG

Германците искат да получат двигателите на италианския производител

12:02 | 22.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: MV Agusta</em></p>

Снимка: MV Agusta

Спортното подразделение на концерна Daimler – компанията AMG, е пред придобиване на 25% от акциите на италианския производител на мотоциклети MV Agusta. Идеята на германския производител е по този начин да получи достъп до високопроизводителните двигатели, разработени от италианската фирма, съобщава Reuters.

Според информацията преговорите между двете страни са на финалната права. По-рано тази година в германските медии се твърдеше, че Daimler ще плати около 30 млн. евро за 1/4 от акциите на MV Agusta. В крайна сметка ръководството на концерна е решило, че сделката трябва да бъде извършена чрез подразделението AMG.

Интересът към моторите с висока производителност от страна на Daimler е напълно логичен с оглед на все по-затягащите се екологични стандарти в страните от Европейския съюз. Подобни двигатели могат да бъдат използвани в хибридните автомобили, на които германците смятат да заложат. Наскоро ръководството на концерна обяви, че до 2017 г. ще пусне на пазара 10 напълно нови модела, задвижвани от хибридни агрегати.

По-рано тази година бе съобщено и за интерес от страна на Fiat към италианската марка мотоциклети.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още