IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дизелите на VW без нов софтуер губят регистрацията си

Решението засяга дизеловите модели на VW, Audi, Skoda и Seat в Германия

16:17 | 25.07.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Собствениците на дизелови автомобили на Volkswagen Group в Германия, които откажат софтуерно обновяване на двигателите, ще загубят регистрация на превозните си средства. Това съобщава германското списание Focus, което припомня, че над 11 млн. коли от цял свят имат софтуер, който манипулира нивата на вредни емисии при проверка.

Мярката на германските власти засяга автомобили от марките Volkswagen, Audi, Skoda and Seat. От общо 8,5 млн. коли с нередовния софтуер в Европа, вече 5,5 млн. преминаха през процедурата. От тях 1,8 млн. са регистрирани и се движат по пътищата на Германия. 

Голяма част от собствениците на останалите превозни средства с лъжливо устройство на мотора категорично отказват да посетят сервизите за актуализация на софтуера. Те се притесняват, че промените в програмното оборудване ще доведат до намаляване на мощността и увеличаване на разхода на гориво при техните автомобили.

Според информацията на Focus някои от собствениците на проблемните леки коли могат да загубят тяхната регистрация още в началото на август. Това ще зависи от датата, на която са получили известия за наложително посещение в сервизите на Volkswagen Group.

Още новини от сектора четете в Automedia.bg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
abdul
преди 6 години
Тотални откачалки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още