IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Dacia пое АвтоВАЗ

Никола Мор застава начело на руската компания, а постът му в Dacia поема Ив Каракацанис

10:18 | 17.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Новият седан на АвтоВАЗ - Lada Vesta. Снимка: Ройтерс </em></p>

Новият седан на АвтоВАЗ - Lada Vesta. Снимка: Ройтерс

Френската група Renault потвърди официлано името на новия ръководител на АвтоВАЗ. Това е Никола Мор, който от 2014 година е начело на Dacia. Мястото на французина в румънската марка ще бъде заето от Ив Каракацанис.

Никола Мор поема поста от шведа Бу Андерсон, който бе уволнен по-рано този месец. Французинът ще има нелеката задача да измъкне АвтоВАЗ от кризата, в която е изпаднала.

Загубата на АвтоВАЗ в края на 2015 г. достигна 74 млрд. рубли, като за нейното намаляване не помогна дори жестоката кадрова политика и масовите съкращения на персонала, наложени от вече бившия президент Бу Андерсон.

Към момента няма информация за промените, които ще въведе Мор в руската компания. Твърди се обаче, че предстоят още рокади.

Вече бившият пост на Никола Мор в Dacia ще бъде зает от Ив Каракацанис. Той е родом от Марсилия, като се включва в екипа на Renault още през 1992 година. Работил е и за други автомобилни компании, сред които Valeo и Faurecia. През годините Каракацанис заема различни ръководни постове в Renault-Nissan, като през януари 2014 е назначен за генерален мениджър на Groupe Renault Romania и главен изпълнителен директор на Dacia.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още