IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota представи новото поколение на хибрида Prius

Дизайнът е футуристичен, но все пак еволюционен, като е заимстван до голяма степен от водородния модел Mirai

18:34 | 09.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Toyota&nbsp;</em></p>

Снимка: Toyota 

Toyota вдигна покривалото от новото поколение на хибрида Prius, който ще представи официално след седмица във Франкфурт.

Външният вид на модела не е изненада, тъй като вече видяхме кадри от официалната му брошура. Дизайнът е футуристичен, но все пак еволюционен, като е заимстван до голяма степен от водородния модел Mirai.

От автомобила с горивна клетка е заета и платформата - Toyota New Global Architecture (TNGA), благодарение на която са внесени редица подобрения спрямо предходното поколение Prius.

Така например твърдостта на конструкцията е увеличена с цели 60%, а центърът на тежестта е подобрен, тъй като моторите и батериите са разположени по-ниско.

Новата генерация на хибрида демонстрира и различни габарити - дължината е увеличена с 60 мм, широчината е нараснала с 15 мм, а височината е редуцирана с 20 мм, като пространството в салона и багажното отделение е значително увеличено, сочи информацията от японската компания.

Говорейки за интериора, той разчита на изцяло нов дизайн, в който обаче се забелязват основните форми на предходния модел. Салонът е изработен луксозно, поясняват от Toyota, като демонстрира нова инфо-система, нов волан и нов скоростен лост, който наподобява джойстик.

Информацията за задвижващата система е ограничена. Съобщава се, че разходът на гориво е намален с 10%, а топлинната ефективност е увеличена с 40%. Нови са и батериите - никел-метал хидридни, които са по-компактни, но и по-ефективни.

По-рано се появи информация, че моделът ще предлага Plug-In версия, както и система за задвижване към четирите колела. Всички подробности за модела ще разберем в началото на следващата седмица във Франкфурт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още