IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението Playboy намери купувач

Цената на сделката не е известна, но се смята, че е значително по-ниска от исканите 200 млн. долара

17:05 | 07.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Култовата вила на издателя на Playboy Хю Хефнър намери купувач - той е син на милиардер и живее в съседство, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Новият собственик на имението ще бъде 32-годишният Дарън Метропулос. Той ще позволи на 90-годишния Хефнър да живее в имота до края на дните си. Това беше едно от предварителните условия в офертата.

Луксозното 2-етажно здание с 29 стаи в готически стил беше обявено за продажба срещу 200 млн. долара. Засега продажната сума не е определена окончателно, но тя ще е значително по-ниска.

Дарън Метропулос е син на Дийн Метропулос, чието състояние е оценено на 2,4 млрд. долара.

Вилата е построена през 1927 г. и е разположена в един от най-престижните райони на Лос Анджелис. Тя е обградена от парк с площ 25 декара, в който има тенис корт, баскетболна площадка, няколко басейна, малък зоопарк и воалиери за птици.

Списание Playboy бе основано от Хефнър през 1953 година и се счита за едно от най-успешните мъжки издания в света. Дебютният му брой с изображението на Мерилин Монро излиза през 1953 г. През ноември 1972 г. Playboy бележи своя абсолютен рекорд с продадени над 7 млн. бройки. Впоследствие разпространението на списанието намаля силно и днес тиражът му е 800 хил. броя.

Преди няколко дни стана известно, че главният изпълнителен директор на Playboy Скот Фландърс, който поведе стратегията за отдалечаване на списанието от голите снимки, напуска компанията.

Това решение дойде след новините през март, че известното списание проучва евентуалната си продажба. Миналата година компанията е генерирала 38 млн. долара от медийното си подразделение и 55 млн. долара от лицензионния си бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още