IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските индекси загубиха по над 1%

Фючърсите на петрола паднаха с 2,75% до 41,75 долара за барел

23:25 | 12.11.15 г.
Американските индекси загубиха по над 1%

Американските индекси паднаха с по над 1% в четвъртък под натиска на резкия спад на цените на петрола и на фона на няколко речи на представители на Фед.

„Мисля, че сме надолу най-вече заради цените на енергоносителите”, коментира пред CNBC Питър Кардийо, главен пазарен стратег на First Standard Financial.

„Това заедно с факта, че пазарът е в низходяща фаза на консолидация”, допълва той. „Това, което виждаме, е пазар в корекция, използващ някои извинения – цената на петрола и някои от коментарите от Фед."

Dow Jones industrial average изтри над 250 пункта от стойността си, като Goldman Sachs натежа най-силно на индекса.

Индексът на сините чипове е на път да запише най-слабата си седмица от десет.

И трите основни щатски индекса регистрират над 2% спад от началото на седмицата.

Nasdaq composite се понижи с над 1% за деня. Акциите на Netflix поевтиняха с над 3 на сто.

S&P 500 се опитваше да остане на положителна територия за годината до момента. Индексът загуби близо 1% и се озова на отрицателна територия за 2015 г. по време на сесията за първи път от 27 октомври. Индексът е затварял на червено за годината за последно на 22 октомври.

Книжата на компаниите от енергийния сектор поевтиняха с около 2 на сто и бяха най-губещите в състава на S&P, който се понижи за шести път през последните 7 сесии.

Фючърсите на петрола паднаха с 2,75% до 41,75 долара за барел, след като държавните данни разкриха, че петролните запаси са нараснали над четири пъти повече от пазарните очаквания.

През деня цената на американския лек суров петрол WTI падна до 41,63 долара за барел – най-ниското ниво от 27 август. „Черното злато” се е обезценило с близо 10% само в рамките на ноември и на път да запише най-лошия си месец от юли.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа остана почти без изменение на ниво от 2,32%.

Цената на златото се понижи с 3,90 долара до 1 081,00 долара за тройнция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още