IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПАРЛАМЕНТ-ДДС

10:51 | 01.12.00 г.
Автор - снимка
Създател
ПАРЛАМЕНТ-ДДС
Въвеждането на ДДС в туризма се отлага за началото на 2002г., реши парламентът ДДС върху туристическите услуги за чужденци ще се плаща от началото на 2002 г., решиха депутатите в четвъртък.
Те приеха окончателно поправките в закона за ДДС. До това решение се стигна след оживени дебати и отлагане на текста. Досега действащият закон предвижда въвеждане на данъка в началото на 2001г.
Повечето изказали се депутати изложиха аргументи в полза на отлагането с една година, въпреки че предложението на министерство на финансите бе данъкът да влезе в сила.
Аргументите на правителството са, че от там ще дойдат 80 млн. долара в бюджета и те трябва да бъдат намерени от някъде.
Финансовият министър Муравей Радев призова всички депутати да подкрепят отлагането с една година, но да намерят начин от това да не пострада приходната част на бюджета.
Намален бе от шест на четири месеца срокът за възстановяване на ДДС при износ. Мнозинството отхвърли всички други предложения за намаляване на срока на един, два, три месеца.
След кратко съвещание в дадената специално за това почивка бе решено да не се разглеждат предложенията за поправки в Данъчния процесуален кодекс, включени в допълнителните и заключителни разпоредби на този закон.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още