IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow Jones прехвърли за първи път прага от 23 хил. пункта

За месеца индексът се движи с ръст от 2,6% и е напът да запише седми пореден месец на зелена територия

00:22 | 18.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average на Wall Street прехвърли днес за първи път прага от 23 хил. пункта благодарение на добрите тримесечни резултати на американските компании, съобщава CNBC.

Измерителят с 30 компонента беше насърчен от добрите резултати на UnitedHealth Group и Johnson & Johnson. Само преди 76 дни индексът достигна 22 хил. пункта за първи път. За месеца Dow Jones се движи с ръст от 2,6% и е напът да запише седем поредни месеца на зелена територия, изчислява Ройтерс. 

"Тези големи, кръгли числа са все по-лесни за достигане на Dow в проценти", каза Арт Хоган, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities. "Това е чудесно, защото всеки път, когато постигнем такъв важен момент, изглежда, че Mainstream America отделя повече внимание на финансовите пазари", допълни той.

Boeing и Caterpillar бяха с най-съществен принос за Dow Jones от 2 август, когато индексът за първи път премина границата от 22 хил. пункта. Те добавиха съответно 142 точки и 121 точки. Акциите и на двете компании имаха звездна година, нараствайки съответно с 65,9% и 41,2%, отбелязва още CNBC.

Във вторник Dow Jones затвори с ръст от 40,41 пункта и достигна 22 997,44 пункта.

UnitedHealth отчита по-висока от очакваната тримесечна печалба и увеличава прогнозата си за годишната печалба. Акциите на най-големия здравен застраховател в САЩ нараснаха с 5.5% и достигнаха най-високата си точка за всички времена.

Основният бенчмарк S&P 500 също отбеляза рекордно ниво на затваряне след увеличение от 0,1% до 2 559,36 пункта.

Акциите на Morgan Stanley са достигнали нива, които „не са виждали“ от май 2008 г. Компанията отчете силни тримесечни резултати.

Акциите на Goldman Sachs се понижиха с 2,6%, като приходите от търговия с фиксирани доходи възлизат на 1,45 милиарда долара, което е спад от 26% в сравнение с предходната година, но е достатъчно, за да надмине оценката за StreetAccount за 1,38 милиарда долара.

Технологичният Nasdaq composite се повиши с 0,01% до 6,623.66 пункта, след като акциите на Netflix се върнаха с 1,6% назад. Въпреки това Netflix отчита по-добри от очакваното приходи. Акциите на компанията достигнаха рекордно високи нива, преди да отстъпят.

В края на сесията 82% от компаниите са надминали оценките за приходите на Wall Street.

Цените на златото паднаха във вторник след спекулации, че евентуалният наследник на председателя на Федералния резерв на САЩ, Джанет Йелън ще подкрепи по-високите лихвени проценти.

Цената намаля с 0,59% до 1,286,1 долара за тройунция, докато фючърсите за злато в САЩ за доставка през декември се понижиха до 1,303 долара за унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още