IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прекрати 6-дневната си серия на растеж

Акциите на General Electric записаха най-големия спад на цената от 6 години

23:59 | 23.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борсови индекси отстъпиха от рекордните върхове в понеделник, след като спад в цената на акциите на General Electric натежа на настроенията сред инвеститорите. Wall Street се подготвя също за най-натоварената седмица от сезона на корпоративните отчети, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се понижи с 54,67 пункта до 23 273,96 пункта, след като акциите на General Electric поевтиняха с 6,3%, отбелязвайки най-големия си еднодневен спад от август 2011 г.

Компанията отчете по-малка печалба от очакванията на анализаторите под влиянието на преструктурирането и слабо представяне на бизнеса си в петролно-газовия сектор. Инвеститорите се притесниха също от възможността GE да понижи дивидента си.

Широкият индекс S&P 500 падна с 0,4% до 2 564,98 пункта, като по-слабо се представиха индустриалният и телекомуникационният сектор. Акциите на Hasbro отбелязаха втория по големина спад на цената в състава на S&P 500, след като поевтиняха с 8,6% в резултат на предупреждението на компанията за по-слаби продажби през празничния сезон заради фалита на най-големия й клиент Toys 'R' Us.

Технологичният индекс Nasdaq composite се понижи с 0,6% до 6 586,83 пункта след понижения на цената на акциите на Amazon, Facebook и Alphabet.

По-рано през сесията и трите американски индекса записаха интрадневни рекорди.

Инвеститорите се подготвят също за най-натоварената седмица от сезона на корпоративните отчети. Когато тя приключи, около една трета от компаниите от състава на S&P 500 ще са публикували тримесечните си отчети. Тази седмица се очакват отчетите на 3M, Caterpillar и Boeing, които са компоненти на Dow Jones. Освен това резултатите си ще публикуват Amazon, Alphabet, Comcast и Twitter.

"Това е голяма седмица за отчетите. Очаква се много от основните компании да представят резултатите си. Това ще бъде един от основните двигатели за пазара тази седмица", коментира пред CNBC Ранди Фредерик, вицепрезидент на Charles Schwab.

Сезонът на корпоративните отчети в САЩ започва добре. Около 17% от компаниите от състава на S&P 500 са публикували отчетите си към понеделник, като 73 на сто от тях се представят по-добре от очакванията по отношение на приходите и печалбата, соочат данни на Thomson Reuters I/B/E/S.

Американските акции са в отстъпление след една отлична седмица. Трите основни индекса отбелязваха рекордно високи стойности всеки ден от миналата седмица. Освен това в сряда Dow прекоси за първи път границата от 23 хил. пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още