IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските стимули оживиха и борсовата търговия отвъд Океана

Акциите на Apple станаха причина за най-доброто дневно представяне за Nasdaq от януари 2013 година

23:10 | 21.10.14 г.
Европейските стимули оживиха и борсовата търговия отвъд Океана

Основните индекси на щатските борси записаха четвърта поредна сесия с повишения след очакванията за старта на стимулиращата програма на Европейската централна банка (ЕЦБ). По-рано днес фондовите пазари на Стария континент записаха сериозни ръстове след тези прогнози.

Влияние оказват и добрите новини в тримесечните корпоративни отчети. 

След оживлението на пазарите в САЩ водещият индекс Dow Jones отчете трицифрен ръст от над 215 пункта до 16 615 пункта. В процентно изражение увеличението е в рамките на 1,31%.

Акциите на Apple поскъпнаха с повече от 2,6% до цена от над 102 долара за брой. Компанията прогнозира рекордни продажби за своите продукти. Това стана причината за най-доброто дневно представяне за Nasdaq от януари 2013 година насам, отбелязва Bloomberg.

Стойността на технологичния индекс се повиши с 2,4% до ниво от 4 419,48 пункта. В рамките на 1,96% пък е увеличението за S&P 500 и индексът приключи сесията на ниво от 1 941,27 пункта.

До този момент 79% от компаниите в S&P 500 са публикували своите тримесечни финансови отчети. За 61% резултатите са по-добри от първоначалните пазарни очаквания.

McDonald`s загуби 0,7 на сто от цената на акциите си, след като веригата за бързо хранене съобщи за намаляване на печалбата си с 30 на сто, а продажбите в САЩ се свиват за четвърто поредно тримесечие. Търговията с книжата на компанията се извършваше при цена от 91 долара за брой.

Акциите на Coca Cola поевтиняха с 6% след като компанията съобщи, че няма да успее да изпълни поставените цели за 2014 година. Търговията с книжата се извършваше при цена от 40,68 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още