IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq с рекорден седмичен ръст в започналата критично седмица

Водещите индекси на Wall Street успяха да преодолеят загубите и завършват с ръстове

23:13 | 28.08.15 г.
Nasdaq с рекорден седмичен ръст в започналата критично седмица

Разнопосочно движение записаха водещите индекси на Wall Street в последната сесия, но пък завършват седмицата, започнала критично, с ръстове, пише Market Watch.

Пазарите се затрудниха да разчетат коментарите на зам.-председателя на Федералния резерв - Стенли Фишер, който коментира, че лихвата ще бъде повишена през тази година, но малко повече яснота за това ще има на заседанието на институцията през септември. 

Впечатляващо е представянето на Nasdaq – технологичният индекс се повиши с 2,5% през седмицата, успявайки да преодолее загуби от 8,79% на стойността си, записани в началото на силно волатилната седмица, пише CNBC. Индексът приключи седмицата на ниво от 4 828,32 пункта, което представлява увеличение от 0,32% спрямо четвъртък.

На червено, макар и с минималните 0,07%, приключи сесията Dow Jones и стойността му достигна 16 642,94 пункта. В понеделник индексът на „сините” чипове в един момент губеше над 1000 пункта от стойността си, но в крайна сметка седмицата приключи с ръст от 1,1%.

Седмичен ръст от 0,9% записва и S&P 500, който затвори сесията на ниво от 1 988,85 пункта. Това представлява увеличение от 0,06% спрямо четвъртък.

Енергийните компании бяха в основата на повишенията, които бяха регистрирани днес. Причината е стабилизирането на цената на петрола. Лекият суров петрол с доставка през октомври се търгува за 45,22 долара за барел, което е ръст от 6,25%. Спрямо понеделник суровината поскъпва с 20%.

Ръст има и по отношение на цената на златото - една трой унция се търгува за 1 132,80 долара, което е ръст с 10,30 долара. 

На валутните пазари се наблюдава слаб ръст на стойността на долара и щатската валута се разменя при курс 1,12 долара за едно евро

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още