IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизъм обхвана щатските фондови пазари

Инвеститорите отново насочват вниманието си към Федералния резерв след разпространението на макроданни в САЩ

23:18 | 14.08.15 г.
Оптимизъм обхвана щатските фондови пазари

Оптимизъм обхвана щатските фондови пазари след разпространението на макроданни, които отново накараха инвеститорите да насочат вниманието си към действията на Федералния резерв, съобщи CNBC. В момента пазарите са в очакване дали Фед ще се реши да повиши лихвата още по време на заседанието си през септември. 

Данните на статистиката в САЩ показват ръст на цените на производител с 0,2%, което е повече от очакваното от анализаторите. Силен ръст записва и индустриалното производство в страната. 

Търговията на Wall Street започна със слаби отклонения и след колебания и в двете посоки основните индекси приключиха на зелена територия и сесията, и седмицата, сочат изчисленията на Market Watch.

Dow Jones повиши стойността си с почти 70 пункта до 17 477,4 пункта, което представлява ръст от 0,4% за деня и 0,6% спрямо края на миналата седмица. За S&P 500 увеличението е от 0,39% за сесията. От миналия петък индексът добави 0,7% към стойността си и финишира сесията на ниво от 2 091,54 пункта.

С 0,29% се увеличава стойността на Nasdaq и вече достига до ниво от 5 048,23 пункта. Седмицата приключва с ръст на стойността на технологичния индекс в рамките на едва 0,1%. Днес на Nasdaq натежаха акциите на биотехнологичните компании.

Сред големите печеливши днес е търговецът J.C Penney, чиито акции поскъпнаха с 5,58% до цена от 8,52 долара за брой.

Цената на петрола се повишава леко – лекият суров петрол се търгува за 42,50 долара за барел или ръст от 0,6 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още