IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси завършиха с ръст търговията

Nasdaq скочи с 0,5%, достигайки най-високото си ниво от март 2000 г.

23:38 | 03.11.15 г.
Щатските индекси завършиха с ръст търговията

Американските индекси завършиха търговията във вторник с повишения, подкрепени от доброто представяне на енергийните и технологичните акции, пише CNBC.

Инвеститорите следиха ключовите икономически доклади за САЩ и очакват речите на управителите на Федералния резерв по-късно тази седмица, пише CNBC.

Nasdaq скочи с 0,5% в рамките на следобедната търговия, а това е най-високото му ниво от март 2000 г. Акциите на Apple отбелязаха ръст от 1,5%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се търгуваше с около 98 пункта нагоре, а в следобедната търговия нарасна със 149 пункта. Chevron и Visa допринесоха най-много за това.

S&P също се търгува по-високо, над ключовото психологическо ниво от 2100 пункта, достигнато в понеделник. Акциите на енерийните компании скочиха с 2,5%, след като по-рано добавиха повече от 3% във втория си ден на печалби, благодарение на което се оказаха най-добре представилите се в S&P. Най-голямо понижение имаха компаниите за потребителски стоки.

През днешния ден стана ясно, че новите фабрични поръчки в САЩ се понижават за втори пореден месец през септември - с 1%. Секторът продължава да е под натиска на силния долар и големите съкращения на разходите на енергийните компании.

Продажбите на автомобили през октомври се оказаха 18,2 млн., което е повече спрямо миналогодишните 16,6 млн., посочват от Autodata.

Ключовият и особено очакван доклад на седмицата е този в петък за заетостта извън земеделието. В сряда ще има коментари от страна на председателя на Федералния резерв Джанет Йелън, на заместника й Стенли Фишер и председателя на Фед за Ню Йорк Уилям Дъдли.

Петролът се търгуваше с 4% нагоре по време на следобедната търговия, а  фючърсите на суровия петрол нараснаха с 1,76 долара до 47,90 долара за барел. Златото загуби 21,80 долара до цена от 1114,10 долара за тройунция.

Доходността по държавните облигации нарасна, като тази по 10-годишните книжа достига 2,23%, а тази по 2-годишните – 0,76%. И двете достигнаха най-високите си нива от срещата на Фед на 17 септември досега.

Доларът се търгува по-високо спрямо основните световни валути, като еврото се обменя за 1,095 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още