IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп подписа нов указ за миграцията

За 90 дни се спира издаването на нови визи на хора от Иран, Либия, Судан, Сомалия, Сирия и Йемен. Ирак вече не фигурира в черния списък

19:12 | 06.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа днес изменена версия на своя указ за миграцията, целящ да попречи на гражданите на някои страни да влизат в САЩ, който американски съд блокира през февруари, предадоха световните агенции.

В новата версия Ирак не фигурира. Фигурират шест страни - Иран, Либия, Судан, Сомалия, Сирия и Йемен, според документи, публикувани от министерството на вътрешната сигурност. Тези шест страни фигурираха и в първоначалния указ, подписан от Тръмп в края на януари.

Според новата версия на указа, който ще влезе в сила на 16 март, за 90 дни се спира издаването на нови визи на хора от гореспоменатите шест страни.

За 120 дни се преустановява програмата за прием на бежанци. Но ще имат право да дойдат в САЩ бежанци, чието пътуване вече е планирано, отбелязва Франс прес.

Притежателите на зелени карти и на визи са защитени от приложението на новата версия на указа и ще могат да посещават САЩ, уверява американското правителство, предаде Франс прес.

Указът бе подписан от Тръмп в Белия дом. После трима негови министри - на вътрешната сигурност, на правосъдието и на външните работи - го представиха официално, предаде БТА.

Новият миграционен указ си остава антимюсюлмански, смята влиятелната организация за защита на гражданските права - Американски съюз за гражданските свободи, предаде Франс прес.

"Единственият начин да се намери решение на забраната за влизане на мюсюлмани на американска територия е да няма забрана", се казва в изявление на директора на организацията Омар Джадуат.

Според него в новия текст има същите недостатъци като в старата версия на указа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 7 години
нов, но все така незаконен .... то това да не е като да подкупваш политици зада си строиш голф игрищата :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още