IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп впряга икономическия елит на САЩ за съветници

Новоизбраният президент на САЩ ще разчита и на големи свои критици за съвети за икономиката

21:53 | 02.12.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Доналд Тръмп. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп впряга лидерите на най-големите компании в страната за съветници, съобщава Bloomberg. Те ще участват във Форум за стратегии и политика, който ще дава съвети за развитието на икономиката.

"Този форум ще събере заедно изпълнителните директори и бизнес лидери, които знаят как да създават работни места и икономически растеж", коментира Тръмп в изявление.

Сред съветниците на Тръмп има и двама финансисти, подкрепящи Демократическата партия в страната и големи критици на новия президент. Това са изпълнителният директор на J.P. Morgan Джейми Даймън и председателят на Black Rock Лорънс Финк, които са сред големите донори на демократите.

Председател на на Форума ще бъде Стивън Шварцман - финансов директор на Blackstone Group. Първото заседание на новата структура ще се проведе през февруари, тоест след стъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

Сред участниците във Форума са още и изпълнителният директор на General Motors Мери Бара, ръководителят на Walt Disney Боб Игър, както и президентът на Wal Mart Дъг Макмилън и бившият председател на Boeing Джим МакНърни.

Президентите на САЩ по традиция се обръщат към бизнес лидерите за съвети за икономиката, посочва още Bloomberg. Барак Обама например номинира изпълнителни директори от различни компании в свой съвет по международната търговия. Шварцман и в момента съветва администрацията на Белия дом относно наемането на ветерани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
lyusien
преди 7 години
До 1От 70 години че и по вече такива като тебе чакат американската икономика и парична система да срине и да настане световен колапс Това разбира се не се случва Продължава илюзията че се печатата безконтролно долари и Ф Е Д е само една печатница а не много силна централна банка Това може да се пише само от хора които не са били в С А Щ или са предубедени Америка е страна с най високата производителност на труда най много иновации и световен икономически лидер Дау Джонс скоро ще стигне 20000 пункта Долара е равен на еврото Единствения сериозен конкурент на С А Щ е Европа и истинската надпревара започна Забравете Китай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
Иван Митев
преди 7 години
При запазване на сега прилаганата сгрешена американска парична система, Президентът на САЩ е с подсигуряван провал.Досега президентите отлагаха свой ясно видим провал, чрез взимане на нови държавни кредити. Те успяваха да отложат наличие на ясно видим провал за сметка на бъдещи завишени злини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още