IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори с леки повишения

Когато облигационният пазар не работи борсовата търговия е по-слаба и по-малко волатилна, коментира анализатор

23:23 | 11.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street затвори с леки повишения

Американските акции затвориха с минимални повишения, след като инвеститорите не откриха стимул да изберат отчетливо някоя от посоките, предава CNBC.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones е на практика без промяна (0,01%) на ниво от 17 616 пункта, индексът на големите фирми S&P 500 прибави 0,1% до 2 037 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq се покачи с 0,2% до 4 661 пункта.

„Облигационният пазар е затворен (заради Деня на ветераните – бел. ред.), а той е една от движещите сили на борсата. Когато той не работи борсовата търговия е по-слаба и по-малко волатилна, тъй като липсват бичите или мечи сигнали, които доходността по ДЦК дава“, коментира Арт Хоугън, главен пазарен стратег в Wunderlich Securities.

„Скорошното оживление на борсата показва, че инвеститорите се притесняват по-малко от факторите, които ги тревожеха по време на паническия пристъп в началото на октомври“, коментира президентът и главен инвестиционен стратег в Yardeni Research Ед Ярдени. „Успокоението се наблюдава на няколко фронта“, посочи той, визирайки опасенията от разпространяването на ебола и тревогите, че спадът на цените на петрола ще доведат до забавяне на световната икономика.

„Пазарът е в подем главно заради облекчението, че отчетите за третото тримесечие не се оказаха толкова лоши, колкото бяха опасенията, но влошаването на прогнозите за четвъртото тримесечие се пренебрегват“, коментира Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout.

Акциите на Groupon поскъпнаха с 4,9%, след като компанията за онлайн търговия оповести прогноза за приходите през 2015 г., която надвиши очакванията.

Книжата на D.R. Horton се повишиха с 2,2%, след като строителната компания отчете по-добри от очакваното тримесечни приходи.

Акциите на Alibaba Group Holding спаднаха с 3,9%, въпреки че продажбите на китайския гигант в интернет търговията надхвърлиха 9 млрд. долара по време на местен празник.

Доларът поевтиня спрямо валутите на основните търговски партньори на САЩ. Декемврийските фючърси върху златото се повишиха с 0,3% до 1 163 долара за трой унция, а тези върху американския петрол се покачиха с 54 цента до 78,94 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:05 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още