IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street завърши сесията на червено

Спадът в цените на петрола и разочароващите резултати на Macy's натежаха върху индексите

23:32 | 11.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американските индекси приключиха търговията в сряда с понижения, след като спадът в цените на петрола и разочароващите резултати на Macy’s натежаха върху тях, пише CNBC.

Акциите на енергийните компании спаднаха с повече от 2% и се оказаха най-зле представилите се в S&P 500.

Книжата на търговската верига Macy’s се търгуваха с 14% надолу, след като спаднаха с повече от 15%, отправяйки се към най-лошия си ден от повече от седем години. На годишна база спадът в цената на акциите достигна повече от 25%.

Причина за всичко това бяха новините от Macy’s, която намали прогнозата за годишните си продажби и печалба. Освен това обяви изненадващ спад в продажбите в търговските си обекти, отворени най-малко от година. Според компанията това се дължи на свиването на потребителските разходи и на силния долар, който е повлиял негативно на приходите, идващи от пазаруващите туристи.

Веригата магазини J.C. Penney пък завърши търговията в сряда с 2% спад в цената на акциите си. Фирмата обяви, че е “доволна” от резултатите си за третото тримесечие. Тя разкри, че сравнимите ѝ продажби в магазините ѝ, отворени поне от година, са нараснали с 6,4%, което се оказа над очакванията на FactSet за 5,7%.

Акциите на Amazon.com скочиха с 2% и достигнаха рекорд, връщайки се към резултатите на компанията от първичното ѝ публично предлагане през 1997 г.

"Смятам, че тенценциите все още са положителни, а инерцията все още е добра", коментира Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в RW Baird. Той изрази известна загриженост във връзка с продължаващите спадове в цените на суровините.

Цената на суровия петрол спадна с 2,9% до 42,93 долара за барел. От своя страна суровият петрол сорт Брент се търгува с 3,5% надолу.

Същевременно погледите на анализаторите бяха насочени към Деня на самотните сърца в Китай - събитие, провеждано на 11 ноември всяка година, превърнато от Alibaba Group във фестивал на пазаруването. Компанията обяви, че продажбите ѝ в рамките на деня са достигнали 14,3 млрд. долара и са с 60% по-високи от миналата година. Акциите на Alibaba отбелязаха спад от 2% по време на следобедната търговия.

Пазарът на облигации е затворен заради Деня на ветераните. Фючърсите на златото се понижиха до 1084,90 долара за тройунция.

В четвъртък инвеститорите ще следят коментарите на Джанет Йелън по време на откриването на конференцията на Федералния резерв на САЩ. Все още се очаква Фед да увеличи лихвените проценти през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още