IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook достигна 1 млрд. потребители за ден

Марк Зукърбърг прогнозира, че платформата ще продължи да достига до все повече хора

09:58 | 28.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

За първи път над 1 млрд. души използваха Facebook в рамките на ден, твърди главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг, цитиран от BBC.

Постижението е от понеделник, “когато един на всеки седем души на Земята е използвал Facebook, за да се свърже с приятелите и семейството си”, гласи публикация на основателя на социалната мрежа.

Facebook има близо 1,5 млрд. потребители, които влизат в платформата поне веднъж месечно, но това е най-големият ѝ брой посетители в рамките на ден.

В своята публикация Зукърбърг прогнозира, че социалната мрежа ще продължи да достига до все повече хора.

“Това е първият момент, в който достигаме този крайъгълен камък, и това е началото на свързването на целия свят”, пише Зукърбърг.

През юли Facebook заяви, че над половината от онлайн потребителите по света посещават сайта ѝ поне веднъж месечно.

През октомври 2012 г. Facebook обяви за първи път, че е достигнала 1 млрд. потребители, които използват сайта поне веднъж месечно, а сега, само три години по-късно, платформата успя да събере същия брой в един ден.

Въпросът е как Facebook ще успее да продължи да расте? В централата на компанията в Калифорния има карта на света, която показва страните, в които има най-много потребители на социалната мрежа. Със сигурност САЩ, Европа и Индия са на върха. Но има големи пропуски - Африка, голяма част от Азия, части от Латинска Америка. Това са местата, върху които компанията ще се фокусира сега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още