IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram атакува Snapchat

Мобилното приложение за снимки представи новата си функция Stories

09:05 | 03.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Мобилното приложение за снимки Instagram, което вече има над 500 млн. активни потребители месечно, атакува Snapchat.

Социалната мрежа за снимки, която беше придобита през април 2012 г. от Facebook за 1 млрд. долара, представи новата си функция Stories. Тя позволява на потребителите да споделят видеа и снимки в един вид фотогалерия, която може да се види само в рамките на 24 часа, съобщи компанията на сайта си. Всички това наподобява много функционалността на конкурента Snapchat.

Емоджита, рисунки, филтри и текстове – всичко това ще позволява на потребителите в bei Instagram Stories да бъдат по-кретивни и да разкрасяват снимките и видеата си. Кадрите ще се появяват не в собствения профил и нюзфийд, а в специално създадена функция. Те ще са видими в появяващ се в горната част на приложението списък.

Ако потребителят натисне знака плюс, той ще може да създава нова „история“. Ако има нова „история“ на негов приятел, то профилната снимка на приятеля се маркира с цветен кръг. За да види галерията, потребителят трябва да кликне на профилната снимка.

Натискане на дясната или лявата рамка на снимката означава прелистване напред или назад. Засега Instagram Stories обаче не могат да бъдат коментирани за разлика от останалото съдържание в мрежата. 

Очаква се приложението да генерира 1,53 млрд. долара приходи през 2016 г., или 15 на сто от общия обем на рекламните приходи на Facebook, сочат данни на Emarketer.

Конкурентът Snapchat позволява на своите над 150 млн. потребители да публикуват видеа и снимки, които автоматично биват изтривани след 24 часа.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още