IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter придобива индийския маркетингов старт-ъп ZipDial

Според непотвърдени информации сделката се оценява на 30-40 млн. долара

09:53 | 20.01.15 г.
Twitter придобива индийския маркетингов старт-ъп ZipDial

Социалната платформа Twitter Inc закупува индийския маркетингов старт-ъп ZipDial за сума в диапазона 30-40 млн. долара. Сделката ще позволи на американската микроблогинг услуга да се разшири във втория по големина мобилен пазар в света, съобщава Ройтерс.

Базираната в Бангалор ZipDial администрира мобилна платформа за бизнес и брандинг, която позволява на потребителите по-лесно да разглеждат различни типове съдържание през отделни интерфейси. Клиенти на старт-ъпа са големи компании като International Business Machines, Yum! KFC Brands и Gillette.

Услугата се базира върху местна традиция на общуването чрез т.нар. пропуснати повиквания. Даден човек звъни и затваря на свой приятел, като по този начин например му дава знак за пристигането на договорена дестинация, без да се налага да плаща цената на едно телефонно обаждане.

Такова "уникално поведение" стои зад ZipDial, посочиха от старт-ъпа след обявяването на сделката с Twitter.

За момента социалната платформа не разкрива какво я е подтикнало да прибегне до придобиването. Techcrunch съобщи, че сделката е на стойност между 30 и 40 млн. долара, позовавайки се на неидентифицирани източници

"Това придобиване значително увеличава нашата инвестиция в Индия – една от страните, в които виждаме голям растеж", отбелязаха от Twitter в изявление.

Придобиването е най-новото в Индия от световните технологични гиганти, които разграбват новоизлюпените компании, концентрирани в технологичния център на Бангалор в Южна Индия.

През миналата година Facebook Inc закупи Little Eye Labs – старт-ъп, който се занимава с анализ и мониторинг на данните от мобилни приложения. Yahoo! Inc пък придоби Bookpad, чиито услуги позволяват на разработчиците да редактират собствените си приложения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още