IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter разширява видео възможностите

Twitter и видеоуслугата ѝ Vine увеличават лимита за дължина на видео клиповете до 140 секунди

10:12 | 22.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Twitter и видеоуслугата ѝ Vine увеличават лимита за дължина на видео клиповете до 140 секунди, пише технологичният блог Recode. Досега клиповете във Vine бяха с продължителност до 6 секунди, а регулярните видеа в Twitter можеха да са до 30 секунди.

По този начин Twitter се отказва от дефиниращия признак на Vine. А тези 140 секунди се съотнасят добре към традиционния лимит от 140 знака за публикуване на съобщение в Twitter. Въпреки това шестте секунди може би са по-добрият еквивалент, защото от толкова време има нужда средностатистическият читател, за да прочете 140 знака. 

Въпреки това едва ли много потребители ще се оплачат. С актуализацията създателите на видео във Vine за първи път ще получават част от приходите от реклама, тоест – ще печелят пари от своята продукция. За тази цел те трябва да се регистрират в Amplify, която досега се ограничаваше само до видео реклами в Twitter. Според актуалния сега модел Twitter запазва 30 на сто от рекламните приходи, а останалите 70 на сто са за видеопродуцента.

Освен това Twitter представя и допълнителното приложение Engage за продуценти, което измерва успеха на всеки един клип и го изразява в конкретни коментари. В него могат да се проследят и всички споменавания и коментари за даденото видео в Twitter.

С видео офанзивата Twitter се опитва да навакса изоставането си в тази област на социалните комуникации. Досега компанията може да претендира за лидерство само с услугата си Periscope в областта на видеото на живо. Потребителските клипчета са идеалната среда за видео реклама, а това е видът на реклама, който привлича по-голямата част от парите - особено ако подходящата аудитория я консумира на мобилните устройства.

В последните месеци Twitter неколкократно намекна, че може да отпадне и лимитът за дължина на знаци от 140 знака. В момента потребителските имена, линковете и цитатите не влизат в това ограничение. Така обаче Twitter би могъл да загуби идентичността си, коментира Recode.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още