IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борхе Еколм поема Ericsson

В момента мениджърът е изпълнителен директор на Patricia Industries и ще поеме новата си роля в средата на януари

10:57 | 26.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Шведският производител на електроника  Ericsson най-накрая има нов главен изпълнителен директор – Борхе Еколм, който е и член на Борда на директорите. 53-годишният Еколм ще заеме поста на 16 януари, обяви пред журналисти в София Вангелис Ангелинос, управляващ мениджър за България и мениджър „Продажби“ за България, Гърция, Кипър и Малта.

Еколм поема шведския производител в период, в който компанията се бори с трудното съкращаване на разходите и влошаващите се пазарни условия.

В момента мениджърът е изпълнителен директор на Patricia Industries, а по-рано е бил главен изпълнителен директор на инвестиционната компания Investor AB, ще поеме поста на 16 януари от Ян Фрукхамер, който бе временен действащ главен изпълнителен директор, откакто Ханс Вестберг напусна поста през юли.

„Той има солидни познания за технологиите и бизнес последиците от продължаващата конвергенция на телекомуникациите, информационните технологии и медиите“, казва председателят на Управителния съвет Лейф Йохансон в изявление.

„Бидейки част от Борда на директорите на Ericsson през последните десет години, Борхе има пълно познание за предизвикателствата и възможностите, пред които Ericsson е изправена в момента", добавя Йохансон. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още