IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube пусна своя платформа за игри

В нея потребителите ще могат да гледат стрийминг на живо

15:27 | 27.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: youtube-global.blogspot.com</em></p>

Снимка: youtube-global.blogspot.com

YouTube пусна своя платформа за видеоигри в сряда. Тя носи името YouTube Gaming и представлява мобилно приложение и уебсайт, фокусирани изключително върху игрите, с голям акцент върху стрийминга на игри на живо, пише BBC.

Според експерт YouTube “отвръща на удара” на конкуренти като Twitch и Daily Motion.

Видеата, посветени на видеоигри, са особено популярни в YouTube и компанията твърди, че посетителите на сайта прекарват милиарди часове в гледането им всеки месец. Най-следваната звезда в YouTube - Феликс Кйелберг, известен като PewDiePie, също е геймър.

“Искахме да създадем една спирка за цялото игрово съдържание”, заяви директорът "Игри" в YouTube Раян Уаят пред BBC. “В момента има разпокъсаност. Хората посещават различни места, за да гледат съдържание в реално време, а в YouTube - за видео по заявка. Имаме невероятни геймъри, които все още не предават чрез стрийминг. Сега те имат тази възможност”.

Конкуренция

YouTube е изправена пред конкуренцията на услуги като Twitch на Amazon, която се превърна в предпочитана платформа от геймърите, които искат да предават на живо как играят. От своя страна, стотици хиляди хора посещават всеки ден Twitch, за да гледат стрийминг на игри.

YouTube заяви, че е доразработила своята функция за стрийминг специално за геймърското си приложение, и потвърди, че предаванията на живо ще бъдат обект на стандартните проверки на авторските права, извършвани от платформата.

“Част от разработчиците на игри виждат YouTube като добра възможност за PR”, посочва Стив Бейли, анализатор от IHS Technology.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още