IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1065-ма младежи бяха мениджъри за един ден

JA България организира инициативата за 16-та година, Investor Media Group прие трима ученици

15:22 | 13.10.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Учениците в студиото на Bloomberg TV Bulgaria. <em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Учениците в студиото на Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Investor Media Group

Под надслова „Вдъхнови бъдещето“ се проведе 16-то издание на „Мениджър за един ден“. За участие кандидатстваха 1700 ученици и студенти, а като работодатели домакини на младежите в този ден се регистрираха близо 200 компании, институции, неправителствени организации, които осигуряват работните места за мениджърите за един ден, съобщават от JA България.

Сред предоставените позиции, които се заеха от 1065 ученици и студенти в 55 населени места в страната бяха такива на кметове на над 10 общини, председател на СОС, мениджъри на големи международни компании като Investor Media Group, HP, Coca-Cola HBC, инженери, технически мениджъри, учители, майстор готвачи, финансови, маркетинг специалисти и експерти в почти всички области на бизнеса и обществения живот.

Денят завърши с тържествена церемония в Стартъп Хамбара на JA България в София Тех Парк, където участници и мениджъри споделиха емоциите от деня.

„За мен е изключително вълнение Столична община да посрещне за поредна година Кмет на София за Един ден, в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Денят за Николай, като мой „мениджър“ днес беше възможност да научи повече за това как работи СО и да се вдъхнови за своята бъдеща кариера. Сигурна съм, че за всички млади хора, които взеха участие в инициативата, 12 октомври ще остане един незабравим ден!“. S тези думи кметът Йoрданка Фандъкова се обърна към участниците и домакините на инициативата по време на закриващата церемония в JA Startup Хамбара на Джуниър Ачийвмънт в София Тех Парк.

„Научих много нови ценни умения, които ще ми помогнат за бъдещото ми кариерно развитие и с със сигурност дори само за този един ден като кмет на София, знам, че станах по-добър човек“, сподели развълнуван 16 годишният Николай Бошнаков от 91. Немска гимназия в София.

По време на програмата, както всяка година, утвърдени професионалисти дадоха възможност на младежите да се запознаят с реални работни задачи. Домакините потопиха своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показаха им отвътре как работи техния сектор и ги вдъхновиха да открият своето професионално призвание.

По време за заключителната церемония заместник-министърът на образованието Таня Михайлова поздрави участниците и връчи от името на МОН и JA България наградата за най-предприемаческо училище. Инициативата е на JA Европа и е покана към всички партниращи на организацията училища, работещи в областта на образованието по предприемачество, да представят своите кандидатури за номинация за европейската награда „Предприемаческо училище на годината“ (TES Awards 2017). Българският носител на приза е СОУ „Георги Бенковски“, Пазарджик, а представител на училището ще пътува за европейското събитие на TES Awards в Талин през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Императорът
преди 6 години
Браво: момиченцето в ляво е моя ученичка :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още