IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп вече има над 20 млн. последователи в Twitter

Представянето на новоизбрания президент на САЩ в социалната мрежа продължава да е спорно

14:18 | 17.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп успя да премине границата от 20 млн. последователи в социалната мрежа Twitter, пише CNN.

Тръмп се изкачва нагоре в класациите на Twitter напоследък, благодарение на честото използване на микроблогинг платформата. В понеделник пък успя да достигне 20 млн. души, които го следват в сайта.

Според инструмента TwitterCounter Тръмп е 68-ият най-следван потребител в социалната мрежа, точно след канадската певица Аврил Лавин и пред индийския актьор Аамир Кан.

Помощниците на Тръмп следят внимателно броя на последователите му, като очакваха момента, в който той ще достигне 20 млн.

Новият президент се радва на все повече последователи в Twitter, Facebook и Instagram, така че вече достига до 46 млн. души посредством трите сайта.

Общият брой е впечатляващ, но трябва да се отбележи, че сред последователите има и от т.нар. „ботове“, както и потребители, които никога не виждат неговите публикации.



Като цяло предпочитаната от Тръмп социална мрежа е Twitter. Именно нея той използва, за да отговаря на обиди, на коментира по време на спорове и да прави изказвания, свързани с новините. Ето защо беше наречен първият „Twitter президент“.

Всъщност първият държавен глава, който започна да ползва Twitter, беше Барак Обама. Той има 80 млн. последователи в личния си акаунт, а Белият дом - 13,5 млн. Обама обаче не е толкова редовен в публикациите, за разлика от Тръмп, който пише всеки ден.

Скоро след изборите в САЩ Тръмп заяви пред „60 Minutes”, че ще бъде „много сдържан“ в Twitter, след като встъпи в длъжност.

Но това вече не е в плановете му.

В интервю за германския вестник Bild, както и за британския Sunday Times този уикенд Тръмп заяви, че планирал да пише по-малко, но медиите откликват веднага на публикуваното от него. В тази връзка той заяви, че ще продължи да ползва личния си профил, а не този на Белия дом.

Начинът, по който Тръмп продължава да ползва социалната мрежа, е изключително спорен, като води до редица въпроси в редакциите за това дали и как да бъдат отразявани в медиите туитовете на държавния глава.

В публикациите си той често атакува компании и личности, като думите му показват в реално време какво мисли новоизбраният президент. Но помощниците и съветниците на Тръмп понякога не се съобразяват с написаното и дори противоречат на това, което той е публикувал в платформата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още