IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лееека нощ, Робииин!

63-годишният Робин Уилямс позволяваше на зрителите да вникнат в сърцето му

14:42 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Толкова много роли. Толкова много смях. Откъде да започне човек? Толкова много шеги. Толкова много меланхолични усмивки. Толкова много прозрение и разбиране. Толкова много съзерцание и скрит гняв и тъга. Робин Уилямс винаги е играл ролите си така, сякаш не се преструва, а е самият себе си. Зад всички маски и странни изречения се появява човекът, а най-докосващото в неговите изпълнения е фактът, че сякаш хуморът излиза отвътре, а не е плод на сценария или на инструкциите на режисьора, пише в свой анализ за починалия в понеделник актьор Die Welt.

Киното позволява понякога човек да се вгледа в сърцето на актьорите - или поне така изглежда. Робин Уилямс винаги е разрешавал това. Зад абсурдни действия и странни движения се крие трогателният Аз. Затова усещането за него ще остане завинаги. Дори и в смъртта.

В понеделник 63-годишният Робин Уилямс е намерен мъртъв в дома му в Калифорния. Предварителното разследване предполага самоубийство чрез задушаване. Уилямс се бореше с тежка депресия, казва негова говорителка.

Откъде да започне човек с описанието на творчеството му?

Може би с бойните му викове. "Goooooood Moooorning, Vietnaaaaaaaam!" крещи радио водещият Адриян Кронауер в микрофона и с вицовете си в лентата "Добро утро, Виетнам" буди не само американските войници, но също и ръководителите им. По-възрастните сигурно си спомнят и за "Nano-Nano" и "Hamsti-Bamsti", които Уилямс изиграва като млад чужденец в телевизионния сериал „Морк и Минди“ (Mork & Mindy), с които роли веднага става известен. Все пак той ще остане завинаги в сърцата на зрителите с ролите си в комедиите “Джуманджи” и “Г-жа Даутфайър”.

Безброй весели словосъчетания и остроумни фрази остават в паметта, цели бликащи с главоломна скорост от устата на Уилямс каскади, неписани от друг, а измисляни от самия него и привидно лесно изречени. Неговите монолози в "Добро утро, Виетнам" са до голяма степен импровизирани, а в скриптовете често са оставяни празни редове, които Уилямс сам е трябвало да попълни. И той го прави с удоволствие. Уилямс просто преиначава ролите към себе си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 09:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още