IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видеокаталог ще рекламира България като туристическа дестинация

Каталогът включва 13 филма, ще бъде преведен на шест езика и ще има адаптирана версия за деца

22:32 | 24.11.11 г.
Видеокаталог ще рекламира България като туристическа дестинация

Национален видеокаталог "Това е България" ще рекламира страната ни като туристическа дестинация, информира БНР.

Каталогът включва 13 филма, в които са заснети над 2 000 обекти от цялата страна. Филмите показват богатото историческо минало, културата, природата, бита и старинната българска архитектура.

“Правили сме въздушни снимки от хеликоптер, подводни снимки в Черно море, правили сме исторически възстановки, събития, елементи от фолклора, бита и културата на българите”, разказа пред националното радио режисьорът Нено Маринов.

Премиерата за видеокаталога ще е през месец май. Той ще бъде представен официално и в Брюксел като част от честванията по случай 24 май под патронажа на еврокомисар Кристалина Георгиева.

Каталогът "Това е България" ще бъде преведен на шест езика - френски, английски, немски, испански, руски и японски и ще се разпространява чрез всички посолства и представителства на България по света.

Видеокаталогът ще бъде адаптиран и за деца между 8 и 12 години и ще се прожектира, както в учебните заведения в България, така и в българските училища зад граница.

Проектът “Това е България” се реализира от телевизията за приключения, туризъм и пътешествия “Травъл TV” с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на културата, Българската агенция за инвестиции, комисията за ЮНЕСКО, Министерството на образованието, младежта и науката, няколко общини и други институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още