IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабият пазaр на компютри застрашава производителите на дискове

Облачните технологии предлагат добър потенциал заради ръста в потреблението

21:17 | 05.09.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Слабият пазaр на компютри застрашава производителите на дискове

Слабият пазар на компютри застрашава значително печалбите на компаниите, които се занимават с производство на памети. Причината е, че навлизането на таблетите и икономическият застой ограничават търсенето на компютърни конфигурации.

В същото време обаче се наблюдава все по-голяма нужда от място за съхранение на данни, коментират от Bloomberg. Това насочва внимание към облачните технологии и услугите, които ползват частни и държавни потребители.

Според прогнозите на IDC продажбите на системи за съхранение на данни са достигнали 35 млрд. долара през 2012 г. Прогнозата е през следващите пет години до 2017 г. да имаме темп на нарастване 3,5 на сто.

В основата на търсенето на по-голям капацитет за съхранение на данни е развлекателното съдържание. Важни обаче са и все повечето потребителски информации, съхранявани от различни компании и от самите потребители.

Какво развитие се очаква при облачните технологии и какъв обем ще достигне пазара – вижте в коментара на Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 0
Sakamano
преди 10 години
На българския пазар се предлага доволно голямо разнообразие от качествени компютри и компоненти, но търговците нямат вина, че технически неграмотните потребители се хвърлят на "промоциите" в хипермаркетите и изобщо гледат да купят някакъв *** на възможно най-ниската цена, а после се чудят защо проблемите започват след няма и една година работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 4
deant
преди 10 години
Има избор. Но трябва да знаеш как да си сглобиш сам компа, или най-много на приятел на който има доверие да го оставиш. Иначе да си купиш нещо готово е лудост!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
melon
преди 10 години
Еми как като няма особен избор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
stoiloff
преди 10 години
Честно да си кажа, аз даже се чудя в България как още има пазар на компютри при толкова много некоректни фирми предлагащи компоти (не компютри ами *** се има изпредвид) и как всичко е насочено срещу клиента, да бъде минат и измамен! Амин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още