fallback

Интернет на нещата – новото Ел Дорадо

Технологиите дават добри възможности за развитие на бизнеса, но трябва да се използват разумно

22:01 | 09.06.16 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Т. нар. интернет на нещата – онлайн свързаност на устройствата едно с друго, може да представлява големи възможности за бизнеса, но същевременно те трябва да се използват внимателно и разумно. Около това мнение се обединиха участниците във втория панел на Клуб Инвестор „Технологии за бизнеса“ - Никола Гечев, директор „Корпоративни продажби“ на Виваком, Георги Малчев, управляващ съдружник, xplora.bg, както и Димо Димов, съосновател на Солид Фил ООД. 

Като добър пример за Интернет на нещата Гечев даде системите за мониторинг на околната среда. В случая става дума за редица датчици в населени места, които следят различни параметри – запрашеност, радиационен фон, температура, влажност, системи за ранно оповестяване при бедствия и аварии, нива на реки, язовири и т. н. Димов от своя страна акцентира върху 3D принтирането. По думите  му технологията не е нова, но приложенията ѝ тепърва се разкриват. Основното ѝ приложение остава под формата на прототипни, кратки серии. Според него  по-екзотични приложения, като принтиране на сгради /в Дубай/, са с медиен ефект, но не са адекватни все още от търговска гледна точка.  Вижте повече в галерията!

Клуб Investor.bg се провежда с любезното съдействие на Виваком, Датикум - част от Сирма Груп, Немечек България и PCloud.

Институционален партньор на Клуб Investor.bg: Елана Финансов Холдинг.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
fallback
Още от виж още