fallback

Съборът на БСП на Бузлуджа тази година се премести на жълтите павета

Множеството се отправи в шествие по ул."Георги С. Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков", за да стигне пред Министерския съвет

11:50 | 25.07.20 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

БСП организира национален митинг-протест "Бузлуджа 2020" на жълтите павета в столицата под наслов "Срещу корупцията и грабежа. Заедно за България", съобщава БТА.

Членовете и симпатизантите на БСП се събраха на площад "Александър Невски". Те са дошли с автобуси от цялата страна. По данни на организаторите са над 10 хиляди човека.

Хората развяват червени знамена и националния трибагреник. Както и на антиправителствените протести, които продължават всяка вечер вече повече от две седмици се чуват призиви за оставка на правителството.

Множеството се отправи в шествие по ул."Георги С. Раковски" и бул."Княз Александър Дондуков", за да стигне пред Министерския съвет, където в 11.00 часа се състоя митингът. На първа линия сред хората е председателят на БСП Корнелия Нинова и депутатите от парламентарната група.

За кратко демонстрантите от шествието се спряха пред сградата на КЕВР, съобщава БНР. Водачите на митинга заявиха, че това е ядката на корупцията в нашата страна. След това митингуващите се отправиха към т.нар. триъгълник на властта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:40 | 13.09.22 г.
fallback
Още от виж още