IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нарушенията по плажовете намаляват

Неохраняемите зони са по-малко от миналата година, съобщиха от министерството на регионалното развитие

15:23 | 15.07.11 г.
Нарушенията по плажовете намаляват

Дванайсет плажа по българското Черноморие са функционирали без никакви нарушения от началото на сезона досега. Сред тях са „Равда – Академика“, „Равда-Олимпийски надежди“ , „Албена“, „Св. Св. Константин и Елена“, „Свети Влас – централен“ и др. Това съобщи шефът на дирекция „Концесии" в  Министерството на регионалното развитие и благоустройството Милен Топалов.

От началото на юни до началото на юли са направени проверки на всички плажове на концесия и под наем, обясни и зам. министърът на регионолното развитие Екатерина Захариева. Към момента неохраняемите плажове са намалели до 65 и са по-малко, отколкото са били през миналата година, уточни тя.

Проверките са правени съвместно с представители на общините, регионалните инспекции на ДНСК, морската администрация и Агенцията по геодезия и картография, поясни Захариева.

На място са заснемани свободните зони и т.нар. преместваеми обекти по плажовете – бунгала, сглобяеми търговски постройки и др.

Най-честите нарушения са свързани с водното спасяване, обезопасяването на водните площи, медицинското обслужване, свободните зони за плажуване и търговските обекти.

Отчетено е намаление на съществените нарушения спрямо миналата, уточни Захариева. Инспекторите са установили 41 подобни нарушения.

При плажовете на Русалка и Ривиера  са разкрити изкуствено създадени пречки за свободния достъп. На нарушителите са издадени актове по Закона за устройство на черноморското крайбрежие.

Внезапните проверки ще продържат до края на сезона, обясниха от МРРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още