fallback

Осем признака, че ипотечният заем не е за вас

Дискусията кое е по-изгодно – ипотеката или наемът, може лесно да бъде решена, ако си отговорим на няколко прости въпроса

10:42 | 25.10.10 г. 7
Автор - снимка
Създател

Много хора живеят от заплата до заплата, нямайки възможност да спестяват пари, макар на всички да е ясно, че в момент на криза би трябвало да се заделят средства за черни дни и да се ограничават разходите. Това усещане се разпростира още по-силно, когато виждаме съседите си да губят работата си, а понякога – дори и жилищата си.

Не са малко хората, които споделят, че нощем не могат да спят заради финансовите си проблеми, макар да не са изправени на ръба на фалита. Това често се оказва пресилено и поради тази причина просто по този начин хората влошават здравето си, се казва в анализ на Financial Edge.

За повечето хора плащането на ипотеката е най-големият месечен разход и поради този факт те често осъзнават, че размерът на заема е и най-сериозният им проблем. Поради тази причина е важно да се прецени точно колко можете да си позволите да плащате.

Именно тук е и мястото на спора кое е по-изгодно – да се живее под наем или да се плаща ипотека. Не са малко онези, които предпочитат да живеят под наем, разчитайки, че може да намерят решение и при най-негативната ситуация, но пък има и достатъчно доводи за тези, които живеят с девиза „моят дом е моята крепост”.

За да не се тормозите излишно, анализаторите на сайта предлагат осем признака, по които може да се познае, че ипотечният ви заем е прекалено голямо бреме за финансовите ви възможности. В случай, че някой от тях ви се стори прекалено познат или е нещо, което ви се случва, то е препоръчително да помислите дали имотът, в който живеете, надхвърля възможностите ви и е добре да потърсите друго жилище.

Ето ги и тях  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:29 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Анализи виж още