IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рециклиращо предприятие АД оглави "биковете" днес

Акциите на Рециклиращо предприятие поскъпнаха с 28,21 на сто по време на днешната борсова сесия, най-силен спад бе отчетен по позицията на Джерман АД

18:11 | 26.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Рециклиращо предприятие АД оглави "биковете" днес

Акциите на Рециклиращо предприятие АД поскъпнаха с 28,21 на сто по време на днешната борсова сесия, което ги постави на челно място сред “биковете”. Най-силен спад бе отчетен по позицията на Джерман АД. Ето и останалите участници в ежедневната класация на Investor.bg:

Рециклиращо предприятие АД-Разград (MEHPL) + 28,2%

Пазарната капитализация на Рециклиращо предприятие се повиши с 28,2 на сто по време на днешната търговска сесия. 445 акции бяха обект на покупко-продажба, при което средната цена достигна 1 лев. Липсват оферти „купува“ и „продава“.

Булвеста Холдинг АД-София (BVH) + 27,72 %

По позицията се прехвърлиха 50 броя на цена от 1,29 лв. за брой, или с близо 28 на сто по-скъпо от предходната сесия. Оферти за покупка има на ниво 1 лев, а за продажба – на ниво 1,3 лева. За първото тримесечие на 2006 година Булвеста холдинг обяви нетна консолидирана печалба в размер на 6 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 125 хил. лв. година по-рано.

Трансстрой-Бургас АД-Бургас (TRANB) + 21,73%

25 акции бяха изтъргувани днес по позицията на цена от 40 лв., при което пазарната капитализация се повиши с 21,73 на сто. Купувачи по позицията няма, а желаещи за продажба има на цена 42,72 лева за брой. Дружеството е с предмет на дейност строителство, услуги с тежка и лека строителна механизация, автотранспорт, производство на бетон, стоманобетонни елементи и отдаване под наем на движимо и недвижимо имущество.

Джерман - София АД (DJERM) - 28,57%

Книжата на Джерман АД поевтиняха с 28,57% днес до ниво от 5 лв. при изтъргувани едва 5 броя. По позицията няма въведени оферти за покупка или продажба. Предприятието е специализирано в производството на брашно. Поради засилената конкуренция и технологията, предназначена за големи обеми от продукция, дружеството не оперира самостоятелно със своите активи. Приходите на дружеството към момента идват от отдаване под наем на активи. Основният капитал е 296 хил. лв., разпределен в 42 258 акции, всяка с номинал от 7 лв. Мажоритарен собственик с дял от 53,16 на сто е Мел Инвест Холдинг.

Верея-тур АД - Стара Загора (VERY) - 28,57%

Дружеството понижи капитализацията си с 28,57% по време на днешната борсова сесия, след като по позицията бе сключена само една сделка с 14 броя на ниво от 5 лв. за акция. За първите три месеца на годината Верея-тур обяви нетна неконсолидирана печалба в размер на 52 хил. лв. спрямо 72 хил. лв. за сравнимия период година по-рано. Балкан Инвест притежава 28,7% от дружеството, докато Арбалов Къмпани е с 27,899 на сто.

Свилоза АД - Свищов (SVIL) – 25,49%

Акциите на Свилоза загубиха 25,49% от стойността си днес до ниво от 3,80 лв. при изтъргуван обем от 260 броя. В понеделник бе публикуван неконсолидираният отчет на дружеството за първото шестмесечие, който показа загуба от 697 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 2 225 лв. за съответния период на миналата година.

Свързани компании:

Верея-тур АД(VERY)

Трансстрой-Бургас АД(TSBS)

Свилоза АД отписано(3MZ)

Рециклиращо предприятие(4NY)

Джерман - София АД(4DZ)

Булвеста Холдинг АД(BVH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 26.07.06 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още