IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще променят начина на концесиониране на морските плажове

Обсъждат се и възможности за функционално категоризиране на плажовете

16:22 | 20.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ще променят начина на концесиониране на морските плажове

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се създаде междуведомствена работна група, която да обсъди промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съобщиха от МРРБ. В работната група участват представители на МРРБ, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите, както и от областните администрации на Добрич, Варна и Бургас и др.

Предвид че в сегашния си вариант процедурите за предоставяне на морски плажове на концесия отнемат средно 8-10 месеца, част от постъпилите досега предложения на експертно ниво са за облекчаване на сега действащата процедура. Обсъждат се и възможности за функционално категоризиране на плажовете, посочват от МРРБ.

Направените досега предложения са на работно ниво и предстои в края на септември, началото на октомври да бъдат обсъдени цялостно от работната група.

Идеята е по възможност още през есента да започнат да действат нови процедури за предоставяне на концесия на морските плажове, като целта е в началото на следващия летен сезон през 2011 г. да има максимален брой обезопасени морски плажове, обясняват от ведомството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още