IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат раздържавяване на напоителните системи

Според земеделски производители сега предлаганият проект за преструктуриране на „Напоителни системи“ говори за некомпетентност

09:39 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Искат раздържавяване на напоителните системи

Селскостопански производители от Русенско предлагат Министерството на земеделието да пристъпи към раздържавяване на самостоятелните напоително-отводнителни системи или на техни обособени площи. Това съобщи членът на управителния съвет на Националната асоциация на водоползвателите Тинко Тинчев след срещи с членове на Русенската земеделска камара.

Раздържавяването трябва да стане според диференцирани условия и критерии, уточни Тинчев, цитиран от БТА.

Той обясни, че, за да се пристъпи към преструктуриране на дружеството „Напоителни системи“, земеделските производители в Русенско предлагат да се уточнят действително напояваните площи в страната и тяхното техническо състояние.

Настоява се още да се намери решение за статута на вътрешностопанската напоителна мрежа, която сега няма стопанин, и да се определи изгодна цена на водата за поливане чрез субсидиране от държавата.

По думите на Тинчев сега предлаганият проект за преструктуриране на „Напоителни системи“ е изготвен без анализ на ситуацията и е признак на непознаване на дейността и за некомпетентност в областта на хидромелиорациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още