IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават най-големия апартамент в света за 50 млн. долара

Имотът с площ 6360 кв. метра и гледка към океана се намира на върха на 14-етажна сграда в Коста Рика, която още не е готова

11:55 | 04.10.10 г.
На покрива на сградата. Илюстрация: hurwitzjamesco.com
На покрива на сградата. Илюстрация: hurwitzjamesco.com

В САЩ слабостта на американците към големи къщи може и да отслабва, но в Коста Рика луксът придобива свръхголеми измерения. На пазара излезе луксозен апартамент на върха на 14-етажна сграда, наречена Genesis Puntarenas – имот с площ 6360 кв. метра и гледка към океана, съобщи Wall Street Journal. Това е около 10 пъти по-голяма площ от типичните американски големи имения.

Предприемачът го определя като най-големия апартамент в света. Офертната цена за апартамента, който още не е готов, е 50 млн. долара.

Ако се разглежда като цена на кв. метър, имотът в Коста Рика изглежда изгодна сделка в сравнение с мезонета на братята Кенди в Монте Карло, който е с площ 1625 кв. м и беше продаден за 240 млн. евро. Сделката се счита за една от най-скъпите продажби на апартамент в света.

Триетажният апартамент в Коста Рика ще разполага с 10 спални, 13 бани и трапезария с 42 места. Има също и басейн на покрива, тенис корт, частна площадка за хеликоптер и подвижни стъклени стени от тавана до пода.

Завършването на проекта може да отнеме две години, но вече привлича разнообразен интерес, като има запитвания от Русия и Китай, обяснява посредникът по продажбата Боб Хървиц от Hurwitz James Co. в Бевърли Хилс.

Останалите 47 единици в сградата също имат стъклени стени и тераси, мраморни подове и други екстри, а цените им варират от 473 хил. до 3,3 млн. долара. Самата сграда разполага с фитнес център, басейн, ресторант и бизнес център.

„Хората все още търсят имоти-трофеи. Хората с много пари разпознават уникалните имоти, а това вероятно ще е най-ниската цена на този апартамент изобщо“, коментира Хървиц.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още