fallback

Subway планира нови 1000 ресторанта в Централна и Източна Европа

Компанията планира да се превърне в най-голямата верига ресторанти за бързо хранене в ЦИЕ до 2015 г.

13:40 | 30.12.10 г. 5
Автор - снимка
Създател

Няма нито една верига ресторанти, която да не разработва подробни планове за разширяване на мрежата си. Когато обаче става дума за експанзия в Европа, нещата са леко учудващи, пише RetailDigital.

Европейската икономика се възстановява от загубите, претърпени от скорошните вълни на рецесията, които накърниха нейния фундаментален потенциал на стабилна световна икономика.

Въпреки това веригата заведения за бързо хранене Subway намира Европа за благоприятна по отношение на потенциал за ръст на нейния бизнес.

Това е причината веригата да планира да отвори над 1000 нови ресторанта в Централна и Източна Европа.

Компанията е стартирала програма, според която е поканила различни партньори, които не са част от някоя по-голяма известна верига, да се присъединят към Subway като франчайз партньори. Въпросните ресторанти са били засегнати от множеството замразени проекти за изграждане на търговски центрове в ЦИЕ.

Subway планира да се превърне в най-голямата верига в региона до 2015 г., като се надява няколко други „небрандирани“ вериги да се присъединят към нейната мрежа.

„Със замразяването на изграждането на нови търговски центрове един от възможните подходи е да интегрираме действащи небрандирани (заведения) за бързо хранене към нашата верига“, коментира Партин Принс, мениджър Развитие в Subway за ЦИЕ.

„Смятаме да поканим някои от тези бизнеси с предложение да се присъединят към марката на Subway.“

В момента веригата има близо 38 хил. ресторанта в 95 държави. През последните години веригата започна да се разширява и у нас, като по данни на компанията в момента тя има 15 ресторанта в България, девет от които са в София, а останалите – по Черноморието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
fallback