IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще е основен фокус на Меркатор Груп у нас тази година

За 2011 г. словенската верига планира инвестиции от общо 124,6 млн. евро на всички пазари, на които присъства

17:46 | 03.01.11 г.
София ще е основен фокус на Меркатор Груп у нас тази година

Словенската компания за търговия на дребно Меркатор Груп планира откриването на нови мегамаркети Roda в България през 2011 г., като основен фокус в плановете на компанията е София, съобщиха от компанията.

Инвестицията в първия мегамаркет с марката Roda у нас е над 4 млн. евро, съобщиха от веригата през октомври. Той беше и първият й обект в столицата.

През тази година Меркатор Груп планира да инвестира общо на всички пазари, на които развива дейност, 124,6 млн. евро, съобщават още от компанията. През 2011 г. сред планираните откривания на по-големи обекти в Словения са новият Меркатор център и хипермаркет Меркатор в Марибор, Интерспорт и Модиана в търговския център Стожице в Любляна.

За 2011 г. групата планира 2,94 млрд. евро чисти приходи от продажби, което представлява 5,9% ръст в сравнение с прогнозата за 2010 г.

До 2015 г. Меркатор Груп ще осъществява дейност на съществуващите пазари (Словения, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, България и Албания), като от 2013 г. нататък планира да навлезе и на пазарите в Косово и Македония.

Планираните инвестиции в нови обекти за търговия на дребно през следващите пет години ще достигнат общо 700 млн. евро, предимно в развитието на мрежата от магазини и в логистиката, както и в дейността на пазарите в Македония и Косово.

Групата планира да има назначени над 33 хил. служители на 9 пазара в Югоизточна Европа през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още