IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищен блок на военните в село Яна ще бъде преустроен в медицински център

Столична община предвижда шестте апартамента да се преустроят в медицински център с аптека и кметство

12:59 | 27.01.11 г.
Жилищен блок на военните в село Яна ще бъде преустроен в медицински център

Правителството отне правото на управление върху имоти частна държавна собственост в с. Яна, Столична община, от Министерството на отбраната поради отпаднала нужда, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Това са шестте апартамента на двуетажен жилищен блок със застроена площ 216 кв. м. Те ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на Столична община. Намерението на местната администрация е сградата да бъде преустроена в медицински център с аптека и кметство.

На Община Велики Преслав беше прехвърлена собствеността върху имот от 3 дка в местността "Бостанлък" край с. Хан Крум, реши още правителството. Теренът ще бъде използван за разширяване на гробищния парк на селото.

С друго решение правителството предостави безвъзмездно за управление имот публична държавна собственост на Министерството на правосъдието. Той се намира на бул. "Цар Симеон Велики" 108 в Стара Загора и ще се ползва от местната Агенция по вписванията.

За публична държавна собственост бяха обявени четири имота в местността "Слатина" край Русе. Те са с отпаднала необходимост за ДП "Строителство и възстановяване" и се предоставят на МВР за нуждите на ГД "Гранична полиция".

В частна държавна собственост беше променен статутът на друг имот в Русе - на ул. "Братя Обретенови" 9. Площта му е 7591 кв. м и в него са построени шест сгради. Той е бил предоставен на Професионалната гимназия по транспорт, но вече не е необходим на гимназията. Той се предоставя за управление на областния управител на Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още