IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пловдив поиска панаира

Нека държавата да прехвърли акциите на пловдивчани, призова кметът Славчо Атанасов

14:55 | 04.02.11 г.
Пловдив поиска панаира

Пловдив си иска панаира от държавата, съобщи Dnes.bg. В Общинския съвет ще бъде внесено решението, с което официално ще се поиска развалянето на договора за две от палатите на панаирното градче, след което сделката ще бъде дадена на прокуратурата, която ще прецени има ли престъпление с вдигането на капитала през 2006 и 2007 г.

„Смесеното дружество между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов работи добре и не виждам смисъл да разваляме сделката за панаира”, коментира пред Dnes.bg заместник-кметът по общинска собственост на Пловдив Александър Долев.

Кметът Славчо Атанасов пък изказа още по-твърдо мнение.

„Отправям директно думите си към министър Трайчо Трайков – след като е поел битка за панаира, нека държавата да прехвърли акциите на пловдивчани. Така ще бъде най-справедливо и този стратегически за Пловдив обект ще бъде собственост на града и ще се управлява от пловдивчани”, заяви Атанасов.

По думите му Международният панаир винаги е управляван от софиянци, защото е бил собственост на държавата и от столицата е диктувано какво да се случва с него.

„Понеже непрекъснато има спекулации, искам дебело да подчертая, че не съм аз този, който е създал дружеството „Пълдинтур инвест”, заяви пловдивският градоначалник.

Според него, ако в това дружество има нещо добро, то е, че общината все пак притежава някакъв дял от акции. Лошото е, че този дял е нищожно малък и така общината не може реално да се намеси в управленските решения там.

Преди дни Окръжният съд в Пловдив взе решение, с което връща контрола върху панаира на държавата. Бизнесменът Георги Гергов заяви, че ще обжалва това решение и че се бърза с коментарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още