fallback

Строят нов офис и хотелски комплекс в столицата за 40 млн. евро

Комплексът включва две офис кули и хотел от веригата Hilton Garden Inn с 200 стаи

13:02 | 28.02.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

BLU Offices & Hilton Garden Inn. Визуализация: АЙ ЕЙЧ ЕМ

През третото тримесечие на 2011 г. е планирано да бъде открит нов офис и хотелски комплекс на бул. "Брюксел" в столицата.

Инвестицията в комплекса BLU Offices & Hilton Garden Inn е 40 млн. евро, като той включва две офис кули и хотел от веригата Hilton Garden Inn с 200 стаи, казаха за Investor.bg от компанията инвеститор "АЙ ЕЙЧ ЕМ" ООД.

Оперативният мениджмънт ще се осъществява от Hilton, а договорът е за срок от 20 години.

Офис сградите са с височина 65 м с общо 20 хил. кв. м, разположени на 16 етажа. Целият комплекс заедно с хотелската част е с площ от 50 хил. кв. м.

Досега са отдадени четири етажа от едната сграда на международна компания, като се водят преговори с още пет чужди фирми, казаха от инвеститора.

Финансирането е осигурено от "Ерсте Груп Иморент".

„Изключително гъвкави сме при наемните нива. Финансирането е от чужда финансова институция при изключително благоприятни лихви и това ни дава възможност да предлагаме специални условия. Можем да си позволим дори нулев наем за първата година или две. В рамките на 5- до 10-годишен времеви хоризонт обаче средните наемни нива за периода държим да бъдат 8 евро (на кв. м на месец)“, коментира за Investor.bg Яни Стоименов, консултант по проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
fallback