IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки спада в цените американската мечта си остава покупката на жилище

Проучване показва, че въпреки поевтиняването на имотите американците продължават да гледат на дома като на най-добрата инвестиция

19:04 | 12.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Въпреки спада в цените американската мечта си остава покупката на жилище

Въпреки че спадът на цените на жилищата в САЩ продължава, 80 на сто от американците са на мнение, че недвижимите имоти остават най-добрата дългосрочна инвестиция, предава Ройтерс.

Проучване на Pew Research Center показва, че 81 процента от анкетираните смятат купуването на жилище за най-добрата инвестиция, която може да направи човек, въпреки че жилищата изгубиха близо една трета от цената си спрямо равнището през 2006 година.

"Устойчивостта на вярата на американската общественост в инвестиционната стойност на жилищата е доста впечатляващо", посочи директорът на проекта Социални и демографски тенденции и съавтор на доклада Пол Тейлър.

"В съвременната ни история нямаме петгодишен период, в който стойността на жилищата да намалява толкова продължително и толкова много, колкото са те сега", добави той.

Цените на американските жилища спаднаха с около 32 процента в началото на годината спрямо пика си преди рецесията през юли 2006 година, според индекса на S&P Case-Shiller Home Price, публикуван миналия месец.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:01 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още