IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първото плаващо голф игрище ще се намира на Малдивите

Очаква се иновативният проект да струва 500 млн. долара и да привлече вълна от нови туристи към островната държава

11:12 | 26.04.11 г.
<p>Визуализация: Waterstudio.NL</p>

Визуализация: Waterstudio.NL

Ако го построим, ще дойдат. Така вероятно мислят предприемачите зад плановете за изграждане на първото плаващо голф игрище в света на Малдивските острови.

Застрашената от повишаващото се морско равнище островна държава е принудена да търси спасение в изграждането на плаващи конструкции.

Проект на Dutch Docklands и плод на сътрудничеството на компанията за строителство на голф игрища Troon Golf и Waterstudio.NL, екологичното голф игрище, захранвано от слънчева енергия, ще стане един от първите плаващи проекти и се очаква да привлече вълна от нови туристи, пише Inhabitat.

Разположено на пет минути от малдивското летище, игрището с 18 дупки ще включва луксозни хотели с гледка към заобикалящия островите риф.

Голф проектът е пионер в две насоки. Той ще бъде построен върху плаващи платформи, с което става първото плаващо игрище в света. Освен това е проектиран да оказва минимално влияние върху околната екосистема. Изкуствените плаващи острови ще ползват технологии като водно охлаждане, обезсоляване на морска вода и плаващи соларни полета. Подводни тунели ще свързват дупките и различните съоръжения, давайки възможност на играчите да разгледат рифа.

Waterstudio.NL отговаря за концептуалния дизайн на голф игрището, докато Dutch Docklands работят върху инженерния план, който да направи плаващото игрище възможно. Troon Golf е технически консултант на проекта, който се очаква да струва 500 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още