IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищният пазар в Калифорния ще остане в застой до 2015 г.

Малките колебания нагоре-надолу в цени и продажби всеки месец са част от общата стагнация на пазара, смята професор

17:03 | 15.07.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Изглед от Сан Франциско. Снимка: theakshay. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0" target="_blank">Creative Commons</a></em></p>

Изглед от Сан Франциско. Снимка: theakshay. Лиценз: Creative Commons

Жилищният пазар в Калифорния вероятно ще остане в период на стагнация до 2015 г. Това казва Денис Торес, гост-професор в Пепърдин Юнивърсити в Малибу, Калифорния, цитиран от Ventura County Star.

Основна причина за това е, че безработицата е все още на високи нива. Дори и при хората, които все още не са загубили работата си, заплащането през последните години е било замразено, въпреки ръста на разходите за храна и горива.

По думите на Торес на пазара има множество отнети имоти, които свалят цените, а още много все още не са излезли на пазара.

Въпреки колебанията в цените и продажбите в Калифорния от месец на месец, това не помага за съживяването на общия пазар.

Медианната цена на едно жилище в региона през юни е била 355 хил. долара, което е спад в сравнение с 360 500 долара през май. Цената представлява и понижение от 7,6% в сравнение с година по-рано.

Всички тези колебания в цените и продажбите нагоре-надолу от месец на месец са част от общата стагнация на пазара, обяснява Торес.

Подобно е мнението и на Пат Михевич, ипотечен консултант в Amerifund Lending Group. Тя не очаква особени промени на пазара до края на 2011, както и през 2012 г.

„Това не е поскъпващ пазар“, казва тя, като добавя, че някои може да гледат на пазара като на възможност, но други просто изчакват.

Въпреки че тя не очаква промени, признава, че има редица неизвестни, които могат да засегнат икономиката и ипотечните лихви.

Сред тях са слабият пазар на труда, кризата с дълга в Европа, въпросът с инфлацията и др.

От DataQuick отбелязват, че през юни интерес за покупка е имало основно към по-евтини жилища, най-вече движени от кешови инвеститори и купувачи на първи дом. Продажбите в средния сегмент остават анемични.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
no-credit
преди 12 години
"... кризата с дълга в Европа"---------Да бе - то щото в Калифорния и САЩ изобщо няма криза с дълговете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още