IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Персийският залив налива пари в сектора на недвижимите имоти в ОАЕ

Броят на гражданите на страни от Съвета за сътрудничество в Персийския залив, закупили имоти в ОАЕ, е нараснал до 4604 през 2010 г.

13:49 | 18.07.11 г.
<p>
	Дубай. <em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Дубай. Снимка: sxc.hu

Обединените арабски емирства (ОАЕ) продължават да са атрактивна дестинация за граждани на страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив, търсещи възможности за инвестиции в недвижими имоти, твърдят анализатори от сектора, цитирани от онлайн изданието Gulf News. Причината са развитата регулаторна система и цените на пазара.

Нови данни на Министерството на финансите на ОАЕ показват увеличение на броя на регистрираните договори за покупка на недвижими имоти от жители на Персийския залив. Този брой е нараснал до 4604 през 2010 г. спрямо 4024 през 2009 г. 

"Цифрите означават, че на пазара има имоти, които са достигнали добра цена, на която хората могат да си позволят да купуват", твърди Елън Джоунс, главен изпълнителен директор на Asteco Property Management. "В момента се осъществяват сделки, които хората са договорили по-рано, тъй като проектите вече са завършени; освен това интересът към покупка на имоти в ОАЕ продължава въпреки икономическата криза", допълва тя.

Според нея има вероятност на пазара да са излезли продавачи с "лоши" кредити, тъй като много хора са изчаквали да видят дали условията ще се подобрят, но са били принудени да продават на по-ниски цени, което създава редица атрактивни възможности за инвестиции.

"Инвестиции в завършени обекти, които отговарят на условията на пазара на наеми, винаги са били безопасен метод за защита и генериране на доходи", допълва Джоунс.

Пазарът на недвижими имоти в ОАЕ се срина в разгара на световната финансова криза през 2008 г. Хиляди амбициозни проекти бяха или отменени или замразени за неопределен период от време.

ОАЕ обаче през последно време си изгради репутация на сигурно място на фона на геополитическите размирици в по-голямата част от Близкия изток, особено в Египет, Либия и Бахрейн, което привлече редица инвеститори в недвижими имоти и средства обратно в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още